Om SE*Helanders


Att köpa katt från oss

Alla våra katter säljs främst som sällskapsdjur. Även om en katt kan förväntas hålla för utställning så kan vi ju aldrig lova framgång på utställningar. Vi säljer endast katter som är tänkta att gå i avel till andra registrerade uppfödare. 

Vi har även några krav på dig som köper katt från oss:


- Håll kattungen/katten försäkrad livet ut! Vi hjälper gärna till att hitta en bra och billig försäkring.

- Kontakta oss direkt om katten blir sjuk eller dör. Det kan vara av intresse för vårt avelsarbete.

- Kontakta oss också om katten av någon anledning inte längre kan bo kvar hos dig. (Ibland kan vi hjälpa till att hitta ett nytt lämpligt hem åt den.)

- Kastrera alltid din katt om den inte ska användas i avel - gärna så tidigt som möjligt.


Alla våra kattungar och katter prissätts individuellt men priset ligger oftast mellan 7000 och 8000 kr för en kattunge, förutsatt att den inte har någon defekt.


Om vår uppfödning

SE*Helanders är registrerade uppfödare i SVERAK (läs gärna mer om vad detta innebär på SVERAKs hemsida) vilket innebär att vi följer alla de regler som satts upp för kattuppfödning inom förbundet.

Vi håller oss självklart även uppdaterade om riktlinjer, regler och rekommendationer från bl.a Länsstyrelsen och Jordbruksverket gällande djurhållning och vi håller oss väl inom dessa gränser (som ju alla beskriver miniminivåer som tyvärr ofta är otillräckliga för många katter).

Vi testar alla våra avelsdjur enligt det aktuella hälsoprogrammet för rasen för att förebygga och eliminera genetiska sjukdomar, både hos våra egna katter och inom rasen som helhet.
Mer om dessa hälsotester finns att läsa på Pawpeds hemsida.


Information inför köp

Du som vill köpa katt från oss är varmt välkommen att kontakta oss när du vill, vare sig vi har ungar för tillfället eller inte. Även om vi inte har några flyttklara kattungar till salu just nu kanske vi planerar för just den perfekta katten för dig inom en snar framtid.

Det bästa sättet att upprätta en första kontakt är att fylla i kontaktformuläret här på hemsidan eller att skriva ett mail och berätta lite om dig själv och din familj, vilken sorts katt ni letar efter och vad för slags hem ni kan erbjuda den.

Du som köper en kattunge (eller en vuxen katt) från vår uppfödning kan vara helt säker på att den är chipmärkt, vaccinerad och van vid pälsvård, kloklippning och hantering. Alla våra katter eller deras föräldrar är dessutom fritestade för både PKD och HCM.

Stamtavla, vaccinations- och besiktningsintyg från veterinär som är högst 7 dagar gammalt medföljer alltid vid köp av katt, oavsett ålder. Vi finns självklart kvar som stöd och rådgivare under hela kattens liv om det är något ni undrar över, inga frågor är för dumma. 


Köpvillkor

Vi säljer inga katter som rena utekatter, d.v.s till hem där katten inte har en möjlighet att få leva inomhus permanent om så skulle krävas. Vi säljer inga katter till hem där de inte garanteras vård vid sjukdom/skada eller där katten inte dagligen har kontakt med sina ägare (eller kattvakt). Vi säljer som regel inte heller katter till personer under 18 år.

Önskar man ha sin kastrerade vuxna katt frigående under dagtid i ett lugnt område kan detta självklart diskuteras från fall till fall, beroende på omständigheterna och kattens personlighet. 

Om ni redan har katt eller andra djur i hushållet eller om ni funderar på att skaffa två kattungar samtidigt är det bara ett plus. Vi ser helst att våra katter inte är helt ensamma hemma om dagarna när ingen vuxen är hemma utan att de också har en kattkompis eller kan få det om de visar tecken på att de är ensamma. 

Hur katterna bor

Vi är ett par som bor i Edsbergs centrum utanför Stockholm dit man lätt kan åka kommunalt med buss 607 från Haga Norra, Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset eller pendeltågsstationen Sollentuna C. Med bil från Stockholm tar det ca 15 minuter att ta sig hit.

Vi bor i en lägenhet med balkong så att katterna även har en uteplats att vistas på. Katterna får även komma ut på promenader i sele ute på vår innergård när de är mogna och tillräckligt stora för det. 

Vi ser gärna att de katter vi säljer kommer till hem där de har tillgång till kontrollerad utevistelse (t.ex promenad i sele eller viss frigång i en inhängnad trädgård under uppsikt) även om detta självklart inte är något krav.

Här hemma bor förutom våra tre britter en Selkirk Rex. Vi kommer även försöka se till så att alla våra kattungar fått vänja sig vid andra djurarter, såsom kanin och hund, samt vanliga moment i hemmet (t.ex dammsugning, musik och besökare) när de flyttar från oss.Länka hit:
banner2.jpg
banner3.jpg

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)